Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علوی تهرانی همزمان با ایام ماه مبارک رمضان در مسجد حضرت امیر (ع) درباره رمز دستیابی به حکمت الهی به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: گناهان زبان شامل میانجی‌گری ناپسند است که مانع رسیدن انسان به حکمت می‌شود. لازم به تاکید است بین افراد را باید اصلاح نمود، اما نه بین هر فردی را، یک سری از میانجی گری‌ها، ناپسند است، یعنی قرآن و دین آن را قبول ندارند، مانند میانجی‌گری بین دو گروه که اهل باطل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ناچیز شمردن گناه را یکی دیگر از موانع رسیدن انسان به حکمت بیان و عنوان کرد: خداوند علی اعلی در حدیث قدسی می‌فرماید: بنده من تو اگر تمام شب و روز را در مسیر بندگی من تلاش کنی، باز حق مرا ادا نکردی و در حق من مقصری. مقصری یعنی کوتاهی کردی و در نامه اعمالت کسری وجود دارد. حداقل گناهی که در تقصیر پیش می‌آید این است که من نمی‌توانم شکر کنم. و یکی از مهمترین گناهان، ناشکری است.

علوی تهرانی در خصوص علت ناشکر بودن گفت: نداشتن شناخت به بعضی از نعمت‌ها؛ یک چیزهایی هست که در مکتب دین نعمت است، اما متأسفانه آن را نعمت حساب نمی‌کنیم، در حدیث قدسی زیارت عاشورا بر مصیبت شکر می‌کنیم، گاهی تشخیص نمی‌دهیم مصیبت هم نعمت است‌. همچنین غرق شدن در کثرت نعمت‌ها؛ خداوند ما را بمباران نعمت کرده بعضی از آن نعمت‌ها اصلاً از یادمان رفته است. شکر هر نعمت واجب است.

این کارشناس مذهبی به دیگر موانع رسیدن به حکمت که بیان حرف بدون علم و یقین است اشاره و ادامه داد: آبروی دیگران را بردن با یک کلام، واداشتن افراد به کار زشت، کلام و وعده‌ای که بدون یاد خدا باشد، خلف وعده، هم سخن شدن با دروغ‌گویان، هم سخن شدن با اهل گناه، همکار و هم سخن شدن با ظالمان و هم سخن شدن با مغرضان در دین از دیگر موانع به شمار می‌رود. لازم به ذکر است کلامی که قرار است در آینده اتفاق بیفتد، اگر بدون ان‌شاءالله باشد، از مصادیق گناه است. همچنین وقتی انسان وعده‌ای را می‌دهد که نمی‌تواند وفا کند خلف وعده نام دارد.

علوی تهرانی درباره راه رسیدن به حکمت الهی گفت: به دست آوردن غذای حلال یکی از راه‌های رسیدن به حکمت الهی است جناب لقمان این موارد را رعایت نکرد که حکیم بشود، این موارد را رعایت کرد خدا به پاس مراقبت او، مقام حکمت به ایشان عطاء فرمود. در رابطه با حلال خوردن دو بحث روزی و روزی حلال مطرح است. در رابطه با روزی، تمام شئون، نکات اخلاقی و فقهی روزی را در رسانه صدا و سیما بیان کرده‌ام و در خصوص روزی حلال صحبت خواهم نمود. حلال خوری دستور خدا و پیامبر است، لازم و واجب است که لقمه حلال بخوریم.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه مسئولیت‌هایی در کنار خوردن وجود دارد عنوان کرد: انسان باید روزی حلال بخورد و فساد نکند در قرآن کریم آمده بخورید و بیاشامید از روزی حق، اما در زمین فساد نکنید؛ خداوند فساد نکردن را در کنار ایمان نیاورده، کنار نماز نیاورده، کنار امر طبیعی آورده یعنی انسان طبیعتاً نباید فساد کند. همچنین خوردن و تبعیت نکردن از شیطان، خوردن و شکر کردن، خوردن و مخالفت نکردن با خدا، خوردن و جلوگیری از اسراف، خوردن و طلب مغفرت، خوردن و طغیان نکردن، خوردن و کمک به فقرا، خوردن و عمل صالح و خوردن و پرهیز از ظلم از دیگر مسوولیت‌هایی است که انسان باید در کنار خوردن مراعات کرده و انجام دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: قرآن کریم می‌فرماید: از روزی‌های پاکیزه‌ای که به شما دادیم بخورید، این‌ها به ما ظلم نکردند، بلکه ظلم آن‌ها در حق خودشان بود.

کد خبر 5465192 فاطمه علی آبادی

منبع: مهر

کلیدواژه: قرآن کریم قرآن صدا و سیما ماه مبارك رمضان سازمان صداوسیما ماه امید ماه رمضان 1401 ماه رمضان 1401 ماه مبارك رمضان ماه امید قرآن قرآن کریم حضرت خدیجه س فعالیت های قرآنی اوقات شرعی دعای روزهای ماه رمضان ایران انقلاب اسلامی ایران کربلا شیعه استرالیا رسیدن به حکمت حکمت الهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۱۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه با حضور در سازمان غذا و دارو با اشاره به موضوع حلال و حرام اظهار کرد: در متون دینی حلال در مقابل حرام است، گاهی به جای حلال از طیّب و به جای حرام از خبیث استفاده می‌شود، همگی این مفاهیم را می‌توان در حلال و حرام گنجاند. 

 

وی با طرح این سؤال که ملاک حلیّت در اسلام چیست؟ گفت: مصادیق حلیّت و حرام در اسلام بیان شده است، قاعده اصالت حلیّت را نیز در اسلام داریم، بر این اساس اگر چیزی جز مصادیق حرام یا حلال نباشد، اصل بر حلال بودن آن است. معیار سوم هم قاعده لاضرر است، بر این مبنا اگر حلالی به انسان ضرر می‌رساند، حرام است. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید در مسائل حلال نگاه حکمرانی داشته باشیم، ادامه داد: اگر نگاه حکمرانی به موضوعات نداشته باشیم نگاه جزءنگرانه حاکم می‌شود، مثلا پیشنهاد ایجاد سازمان حلال، ایجاد ساختار جدید و جزئی است، حکمرانی فقط ساختار نیست، ارکان حکمرانی سیاستگذاری نیز است، اینکه سند سیاستی حلال نوشته شود مهم است، در این زمینه اقدامات لازم در حال انجام است. 

 

استاد خسروپناه رکن دیگر حکمرانی را تنظیم‌گری دانست و افزود: مسئله تنظیم‌گری شامل قانونگذاری، ساختارسازی، گفتمان‌سازی است. یکی از ویژگی حکمرانی تسهیل‌گری است بنابراین باید قوانین یا ساختاری ایجاد شود که تسهیل‌گر باشد متأسفانه به خاطر پیچیدگی‌ها شاهد تساهل‌گری هستیم. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی رکن سوم حکمرانی را راهبری و هدایتگری قلمداد کرد و گفت:‌ وقتی سیاستی نوشته شد باید دستگاهی آن را اجرا کند، رکن چهارم حکمرانی نظارت و ارزیابی است هم نظارت به معنای ارزیابی درست عمل کردن و هم اثرسنجی است.

 

وی ادامه داد:‌ بنابراین باید همه ابعاد حکمرانی حلال را تعیین و در سند راهبردی و راهبری گنجانده شود تا آنجا ممکن است این ویژگی‌ها لحاظ شود. همچنین باید به گونه‌ای عمل شود که مردم متصدی امر باشند دولت نقش سیاستگذاری داشته باشند و نظارت هم هوشمند باشد. در سند سیاستی حلال فرآیند هوشمند سازی حلال نیز تدبیر خواهد شد. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر عرصه فناوری‌های حلال، تاکید کرد: فناوری به دو بخش فناوری نرم و فناوری سخت تقسیم می‌شود، مثلا فناوری آموزشی جز فناوری نرم است اگر این فناوری باعث شود دانش‌آموز و دانشجو حافظه‌محور شوند، این فناوری حرام است چون تعالیم دینی بر عقلانیت تأکید دارد و توده مردم از این تکنولوژی نفع نمی‌برند این حکمرانی حرام است. فناوری سخت مانند کشف بیماری و آلودگی‌هاست، این فناوری حلال است، اما فناوری سختی که انسان‌ها را نابود می‌کند، حرام است. روی فناوری نرم حلال تمرکز کنید چراکه نیاز امروز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکبّر، تعرّض به حریم الهی و منجر به سقوط است
  • برهم خوردن تعادل نیکو اشلوتربک هنگام خوشحالی پس از رسیدن به فینال لیگ قهرمانان اروپا / فیلم
  • دفاع بذرپاش از وعده ۴ میلیون مسکن رئیسی
  • همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • برگزاری همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • لزوم کاهش آسیب‌های اجتماعی برای رسیدن انسان به جایگاه خلیفة‌اللهی
  • مساله حجاب، دستور الهی است
  • ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • انسان چقدر زمین نیاز دارد ؟ از زبان الهی قمشه ای بشنوید (فیلم)